Easy Sailing Assistance – app’s & software

de meest gebruiksvriendelijke tactische navigatie software en app’s in combinatie met de GAMP multiplexers

(ook beschikbaar voor alle andere wifi ‘on board’ systemen)

 

 

Passie voor het varen, ervaringen delen, je prestaties bekijken, optimalisatie van je boot, aandacht voor details en vooral de voldoening van het zeilen. Met deze waarden is ASTRA YACHT ontstaan en groot geworden met deze waarden, met liefde voor boten en met de wil om opgedane kennis te gebruiken om steeds te verbeteren. De producten van  ASTRA YACHT zijn ontwikkeld door wedstrijdzeilers met een achtergronden in electronica, werktuigbouw en systeemontwikkeling. 

Of u recreatief wedstrijd zeilt of in de absolute top mee zeilt, de hardware en software van ASTRA YACHT biedt ongeëvenaarde functionaliteit welke in ‘real time‘ op uw iOS of Android tablet wordt weergegeven. Een krachtig algoritme dat speciaal voor ASTRA YACHT is ontwikkeld, berekend automatisch en analyseert de ‘performance’ en geeft tactische aanwijzingen voor winnende navigatie. Het systeem geeft in ‘real time’ feedback over de prestaties van de boot in relatie tot waarden welke door de fabrikant zijn opgegeven. In ‘real time’ wordt de polar van de boot berekend en zo wordt een ‘performance’ database opgebouwd onder alle weersomstandigheden. Vergelijk zeilwissels en andere veranderingen aan de boot tijdens de wedstrijd of vergelijk de ‘targets’ van rating certificaten met een behaald resultaat. 

Hardware

ASTRA GAMP serie

Navigatie op je mobiele apparaten zoals de iPad en Android tablets wordt steeds populairder. ASTRA YACHT biedt state-of-the-art multiplexers de GAMP serie waarop hun unieke tactische navigatie software draait.

NMEA 0183 via WiFi (geïntegreerd WiFi-toegangspunt en client (802, 11 b / g) – vanuit de GAMP wordt alle boord data van AIS transceivers, log, windgever etc. via wifi op je smartphone en tablet zichtbaar. De multiplexer heeft 4 NMEA 0183 aansluitingen  met Opto koppeling en RS232 (log, GPS, kompas, AIS etc), en is compatibel met een verscheidenheid aan apps zoals: iNavx, iRegatta, esa Regatta en esa Training en vele anderen. De boord data wordt weggeschreven op een Micro SD kaart en kan naderhand met de gratis iOS app Astra Dongle Recorder worden geëvalueerd. Allerlei sensoren kunnen via NMEA0183 worden aangesloten zoals: DST800, windgever, fluxgate kompas, GPS, plotter, AIS… vanuit het NMEA 2000 netwerk worden de gegevens  omgezet naar NMEA 0183.
Van Raymarine bijvoorbeeld kan de analoge windsensor op de EIB (esa Instrument Box).

 

Aanduidingen

GPS: deze optie heeft een ingebouwde 10 Hz-ontvanger en een compacte externe GPS-antenne.

2000: deze optie 2000 omvat een NMEA 2000 aansluiting waarover de voeding kan plaatsvinden en de overzetting van NMEA0183 <–> NMEA2000 (zie manual).

esa: deze optie berekend doorlopend  en in ‘real time’ de polar data. Alleen met deze uitvoeringen kun je de esa App’s gebruiken.

analoge gever/timer: hierop kunnen de twee analoge Raymarine windsensors E22078 (ST60, i60) en Rotavectra (ST40, i40) direct worden aangesloten.

App’s & software

 

esa Regatta

download deze gratie iOS app

De gratis esa Regatta app ( voor iOS app voor iPhone en iPad) biedt een groot aantal mogelijkheden. ‘Swipe’ door 5 schermen t.w.:

 • navigatie data ( 4 te kiezen waarden)
 • doel indicatie (windhoek VMG)
 • snelheidsindicatie (voor iedere windhoek)
 • wind geschiedenis
 • start procedure (tijd en afstand naar startlijn)
 • stuur ‘log files’ per mail en analyseer alle data naderhand in Data Polar Analyser software (de software geeft .xlxs macros die uitsluitend op een Windows platform zijn te verwerken) 

De app werkt in combinatie alle GAMP esa multiplexers, de GAMP Instrument Box, het esa WATCH en de esa D7

De interface staat voor zeer eenvoudige bediening en ongekende functionaliteit. Onvergelijkbaar en veel eenvoudiger te gebruiken dan welke professionele cruise, regatta en race software op de markt. 

De standaard iOS app’s zijn gratis, daarnaast zijn de professionele app’s zijn zeer scherp geprijsd. ASTRA YACHT biedt een unieke serie multiplexers (NMEA 0183 en NMEA 2000) tegen zeer concurrende prijzen. De D7 esa display (easy sailing assistence) en de esa WATCH

DATASHEET esa REGATTA

MANUAL esa REGATTA

esa Regatta Pro 

Download de esa Regatta app, in deze app kun je aanvinken dat je de esa Regatta Pro versie wilt kopen met een licentie voor 3 gebruikers

esa Regatta Pro is de professionele aanvulling van esa Regatta. Met het bedieningsgemak dat je van een iOS toestel gewend bent is dit het gereedschap om alle stadia van een race met precisie en eenvoud in ‘real time’ inzichtelijk te maken op een manier die voorheen ondenkbaar was. De ontwikkeling van esa Regatta Pro is het resultaat van 2 jaar intensief wedstrijd varen. Alle aspecten daarvan zijn verwerkt in deze app zoals:

waypoint en startlijn pagina’s

 • monitor je positie en speelruimte in de startprocedure ten opzichte van de startlijn bij elke soort wind en drift
 • berekend tijd en afstand tot de startlijn met ongekende precisie
 • informatiepagina met GPS knop en GPS status, SOG, COG, lengte en breedte informatie en waterdiepte
 • berekening van stroom in grootte en richting (DRIFT, SET)
 • pagina voor het beheer van WAYPOINTS
 • ‘advanced settings’ voor o.a. GPS op de boeg

grafische analyse

opgeslagen boot data – gevaren route analyse

 

Prijs: € 119,-

DATASHEET esa REGATTA PRO

MANUAL esa REGATTA PRO

esa Data & Polar Analyser

Wilt u de software kopen? Stuur ons dan een mail.

esa Data & Polar Analyser registreert  automatisch alle data van een gevaren wedstrijd of zeiltocht om naderhand te analyseren. De verzamelde data wordt eerst opgeslagen jouw iOS smart device of in de esa D7 (micro SD kaartje). Vervolgens de bestanden importeren is zeer eenvoudig, dit kan via mail of door de data van het SSD kaartje op een PC te importeren en openen (de macros van het .xls bestand laten zich alleen goed op een PC/Windows lezen). Het programma voert vervolgens alle berekeningen automatisch uit en je krijgt de resultaten zowel grafisch als in getallen. De volgende analyses zijn mogelijk:

 • vergelijk esa polar data met de polars van je boot
 • grafische analyse en vergelijk van esa polars met werf polars
 • grafische analyse van VMG en gevaren boot snelheid, TWA en VMG met opgave van de werf data
 • logging, pagina met telemetrische analyse van navigatiegegevens, weergave van regatta/race of navigatie route, (met Google Maps), analyse van de prestaties
 • analyse start procedure, pagina met telemetrische analyse van gegevens, zowel visueel als analyse voor en tijdens de start
 • mogelijkheden voor verdere analyse door aanpassingsmogelijkheden in Excel

esa Data & Polar Analyser kan worden geïnstalleerd op Microsoft Windows XP, Vista, 7 en 8. Microsoft Office Excel 2007 of hoger.

  

Het pakket bevat twee mappen:

 • X32 is compatibel met Windows (32 bit versie Microsoft Office)
 • X64 is compatibel met Windows (64-bits versie Microsoft Office)

 

 

 

Prijs: € 119,-

MANUAL esa DATA POLAR ANALYSER

 

Astra Dongle Recorder 

download deze gratis iOS app

De app heeft een specifieke toepassing en kan (uitsluitend) worden gebruikt met de GAMP NMEA 0183 esa multiplexers. Met de app gebruik je je telefoon om de geregistreerde boot data op het micro SD kaart te beheren. 

 

NIEUW!

nu ook voor alle overige ‘on board’ Wi-Fi systemen

Verbind nu ook alle andere ‘on board’ wifi systemen met de software van Astra Yacht.  download esa Regatta en vink de volgende aankoop mogelijkheden aan:

Free Wi-Fi

verbindt met ieder Wi-Fi multiplexer aan boord en ontvang alle boot en navigatie data rechtstreeks op je mobiele apparaat

Prijs: € 79,-

 

Starting Procedure

maak de perfecte start

positioneer de startlijn

zie in ‘real time’ de afstand naar de start boeien en de nog resterende tijd voor een ongeëvenaarde start

zie alle data op je smartphone of tablet en mis geen moment voor optimale winst

Prijs: € 49,-

 

 Real Time Target Calculation

de meest exclusieve  en gepatenteerde systeem software voor ‘real time’ polar berekening

Alle fasen van de navigatie worden door de software berekend en weergegeven met de ‘live performance indicator’, weet op ieder moment het resultaat van alle aanpassing in zeilen en navigatie

Prijs: € 249,-