Mazu Marine m2500

Waar jouw zeiltocht ook naar toe gaat, met Mazu Marine heb je toegang tot een wereld aan communicatie met EMAIL en SMS (4G en Iridium) – NAVIGATIE (Navionics) – WEERDIENSTEN (tot 7 dagen vooruit) –  GEOS “SOS ALARMSERVICE”

 

download de gratis Mazu Marine app

 

 

 

Nu in combinatie met Navionics kaarten

 

 

 

 

Binnenkort met alle lagen zoals gribs, wind, stroom en getij

 

 

 

Met behulp van de snelle en zeer betrouwbare Small Burst Data (SBD) technology, de voordeligste dienst binnen het Iridium netwerk, heb je beschikking over je email, meteo informatie, sms, navigatie en de SOS diensten van GEOSDaarnaast hou je overal ter wereld toezicht op je schip met de optionele dienst SENTRY.

 

 

De ISI-2000, het kloppend hart van het m2500 systeem

 

De ‘black box’ is de ISI-2000 en het kloppend hart van het m2500 systeem. Een aantal van de poorten zijn “future proof” en zullen in de nabije toekomst worden voorzien van een scale aan extra mogelijkheden die het SBD systeem biedt.

Met het toetsenbord met vier led verlichte knoppen verstuur je in geval van nood eenvoudig een noodsignaal naar GEOS  of zie je dat er berichten in de wacht staan. De buitenantenne heeft standaard 1o meter kabel welke is aangegoten (IP68); de verbinding is geen coax maar een POE ethernet kabel. Er is dus geen signaalverlies en de kabel kan eenvoudig worden verlengd. Plaats de antenne met zicht naar de hemel (open sky) op de zeereling of de antenne paal. De GPS antenne is geïntegreerd in de Iridium antenne.

De voeding is 12 – 24 VDC; opgenomen vermogen 4W (nominaal).

De ISI-2000 beschikt over ingebouwde WiFi en verbindt op die wijze met je iPad. Standaard is de unit ook van Bluetooth voorzien; dit zal in de nabije toekomst voor verschillende toepassingen en uitbreidingen zorgen voor Sentry

Installeer de Mazu Marine op je iPad en snuffel lekker rond en ervaar de indrukwekkende mogelijkheden en gebruiksvriendelijke interface. Er is een uitstekende tour guide die je alle mogelijkheden laat zien. Ben je in Amerikaanse wateren dan zijn alle NOAA kaarten gratis beschikbaar.

Email is in de Mazu app zo ontworpen dat je het als normale email kan gebruiken (hoewel de mogelijkheden met de SBD service van Iridium wel beperkter zijn). Je maakt een Mazu email adres aan in je gebruikelijke mail en daarna staan je mails zoals je gewend bent. Je kan ook grotere bestanden zoals foto’s op je iPad binnen halen. En ook de 3 andere Mazu communicatie mogelijkheden zoals SMS naar telefoon, text naar voice, text naar fax werken via je gebruikelijk email account (via de SkyMate server).

Tekstberichten naar je Mazu “telefoonnummer” komen uitstekend door via Iridium (of gewoon internet) net zoals emails; het is wel fijn en belangrijk dat de afzender jouw beperkingen kent. Je kan de maximum grootte van binnenkomende berichten instellen (in Kb), ‘keywords‘ voor email onderwerpen, of een lijst maken voor toegestane afzenders; op deze manier hou je goed in de gaten wat wel of niet belast wordt in je Mazu Iridium airtime abonnement.

Inkomende berichten worden gemeld in de app, en ook op het toetsenblok. je gebruikt je gewone email om berichten te lezen en te beantwoorden.

Weer/meteo informatie in de Mazu app werkt vergelijkbaar en is daarin goed uit te proberen zonder op de ISI-2000 te zijn aangesloten. Je ziet dan echter niet hoeveel Kb aan data je gebruikt of hoelang het duurt totdat de ISI-2000 burst data heeft verzameld.

Je kan de laatste 3 downloads laten animeren.

Wat zit er bij het m2500 pakket:

  • de ‘black box’ ISI-2000
  • voedingskabel
  • alle noodzakelijke installatie hardware
  • toetsenbordje KPD-100 met aansluitkabel
  • handleiding
  • gewicht: 3,2 kg

QUICK START GUIDE M SERIES nl

Prijs: € 1399,-

(€ 1156,19 excl. BTW)

 

voor data abonnementen zie de airtime pagina