Off Road Explorers

Onderweg zonder bereik

‘Off the beaten track’, wandelend door de bergen, fietsend door een afgelegen streek of rijdend met een 4×4 door een uitgestrekt landschap;  je bent al snel buiten bereik van 3 /4 G en heb je geen contact meer via jouw mobiele telefoon.  

Dan is een satelliet telefoon de oplossing. Met een satelliet telefoon blijf je gewoon bereikbaar voor familie, vrienden of misschien zelfs kantoor. 

Veiligheid eerst

Tegenwoordig zijn de meeste satelliet telefoons uitgerust met een noodknop die ingeval van een calamiteit kan worden gebruikt om een Emergency Call Service op de hoogte te stellen van jouw situatie en lokatie zodat hulp kan worden geboden. 

 

Altijd verbonden waar je ook bent

 

Naast telefoneren verstuur en ontvang je eenvoudig mail en sms op je satelliet telefoon. Bij de Iridium 9575 en de Isatphone 2 is tevens GPS ingebouwd. Deze toestellen zijn voorzien van een ‘noodknop’.

Ga je een korte periode op reis dan kan je tegen een scherpe prijs de belminuten/data (airtime) per maand, of zo je wilt langer, afsluiten.

Wil je onderweg je eigen smartphone of tablet (iOS en Android) gebruiken om te bellen, mail te versturen of middels tracking je positie weer te geven, kies dan voor de Iridium GO! 

De Iridium GO! is een satelliet hotspot die een eigen wifi netwerk opbouwt (tot ± 30 m) en waarmee je met maximaal 5 apparaten tegelijk kan verbinden.

De Iridium GO! heeft tevens een (distress/nood) knop die je gebruikt als je echt in problemen. Je wordt dan verbonden met het GEOS Emergency Response Center 

 

De Iridium GO! is zeer gebruiksvriendelijk (filmpje). Voor de Iridium Go! zijn diverse airtime mogelijkheden beschikbaar die je per maand kan afsluiten.

De Iridium GO! past in je binnenzak en is net iets groter dan een pakje tissue’s. Het is een stoere en robuuste (military grade) satelliet hotspot, stof- en IP65 waterdicht. 

 

Met twee gratis app’s in de Apple Store  en de Google Play Store bedien je alle diensten: Iridium GO!® App en Iridium Mail & Web App  (iOS en Android).

 


Hands-free in de auto en altijd ‘stand by’

 

Wil je dat de telefoon altijd ‘stand by’ is, opgeladen en dus klaar voor gebruik?

Voor montage in de auto zijn voor Iridium en Inmarsat diverse docking stations beschikbaar met eventueel een dakantenne als accessoire. 

Bekijk:

Iridium 9555

Iridium 9575

Isatphone 2

 

 


On-the-move een rijdend mobiel kantoor in ‘the middle of nowhere’,

het kan met de Inmarsat Explorer 325

 

 

Heb je de faciliteit van een mobiel kantoor nodig of je nu aan het rijden bent of stil staat. De Explorer 325 vindt automatisch de satelliet en is een compact, betrouwbaar en buitengewoon duurzaam BGAN systeem dat voorziet in spraak en een internet snelheid van 258 Kbps, 128 Kbps streaming

De complete set bestaat uit:

  • dak antenne (∅ 350mm, 3,6 kg)
  • transceiver, 1 analoge RJ-11 telefoon/fax en 2 LAN interfaces RJ-45
  • IP handset
  • antenne, voeding & ethernet kabel
  • Voeding: 10,5 – 32 VDC  
  • Max. vermogen @ 10,5 -32VDC 150 W
  • plug & play

Inmarsat filmpje van de Franse fotograaf Flavien Duhamel

Explorer 325 data sheet Explorer 325 spec sheet

Explorer 325 spec sheet


Een snelle stationaire verbinding met Inmarsat iSavi IsatHub Satellite Wi-Fi Hotspot

 

 

De iSatHub is een voordelige, compacte, duurzame en portable BGAN satelliet terminal. Niet groter dan een iPad Mini (en 3x zo dik) en geschikt om snel internet te verzorgen en hoge datasnelheden aan te kunnen. De iSatHub is eenvoudig door iedereen te gebruiken.

Als fotograaf, reddingswerker of verslaggever heb je een volledig portable systeem dat overal ter wereld werkt.

 

  • Data snelheid to 380 Kbps down en 240 Kbps up
  • Wi-Fi netwerk (tot 30 meter) voor meerdere gebruikers met ingebouwde ‘fire wall’. Compact en portable, zeer eenvoudig in gebruik
  • Inclusief gratis gebruikersvriendelijke app’s

Prijs: € 1349,-

(€ 1114,88 excl. BTW)

iSatHub datasheet


 Thuraya IP Voyager op de DMU volgauto Solar Challenge 2017

On-the-move met de Thuraya IP Voyager

Speciaal ontworpen voor voertuig toepassing waar een internet aansluiting gewenst is.

Standaard IP internet tot 444 kbps

Streaming IP internet tot 384 kbps

Asymmetrische streaming mogelijk

Ingebouwd WiFi access point

Vier Power-over-Ethernet (PoE) poorten voor veelzijdige toepassingen

Thuraya IP Voyager Brochure Thuraya IP Voyager Factsheet.pdf

Thuraya IP Voyager Factsheet.pdf


Heeft het een en ander wat toelichting nodig dan is een mailtje of telefoontje de snelste weg!