Iridium Network

NEXT is het nieuwe LEO (Low Earth Orbit) satelliet communicatie netwerk van 

Iridium Communications

Iridium-NEXT is het 2e generatie netwerk en zal bestaan uit 66 actieve satellieten (en 9 reserve satellieten) in een baan om de aarde. Als enig systeem met een volledig en wereldwijde dekkend netwerk (pole to pole) voor onder andere telefoongesprekken en data communicatie. Iridium is dé Mobile Satellite Services provider en dankt haar naam aan het atoomgetal 77 , het aantal satellieten dat nodig was voor haar 1e netwerk in 1980. De satellieten van het Iridium-NEXT netwerk hebben een geplande levensduur van ten minste 15 jaar, zodat de Iridium diensten tot 2030 zijn gewaarborgd.  SpaxeX heeft een unieke samenwerking met Iridium en lanceert met de SpaceX Falcon-9 raketten alle satellieten voor het Iridium-NEXT netwerk.

De satellieten van het Iridium-NEXT netwerk verbinden in de L-band met mobiele apparaten (tot 128 Kbps) en terminals (tot 1.5 Mbps) en voor hoge datasnelheden in de Ka-Band tot 8Mbit/s. Elke satelliet maakt vervolgens een koppeling met maximaal vier naburige satellieten binnen het dezelfde baanvlak en routeren zo informatie naar een bestemming. De antenne van een satelliet heeft een ‘foot print’ van 4.700-Kilometer op aarde.

De huidige verbinding tussen de Iridium satelliet en een gebruiker werkt meestal op een datasnelheid van 2,4 Kbps voor voice/gesprekken en tot 64 Kbps voor L-Band Handset Data Services & Short Burst Data, en 512 Kbps tot 1.5 Mbps bij het gebruik van een Iridium OpenPort Terminal. De L-Band up- en downlinks werken van 1616 tot 1626.5 MHz.

Het Iridium NEXT netwerk ondersteund Ka-band datasnelheden voor portable en vaste terminals tot 8 Mbps.

Met een omlooptijd van ongeveer 100 minuten is het Iridium NEXT identiek aan het oorspronkelijke platform van cirkelvormige banen op 780 kilometer.

De satellieten hebben voldoende ‘overlap’ in de coverage en dus als enige satelliet provider wereldwijde dekking. Deze is het grootst in de poolgebieden en ligt het meest uit elkaar op de evenaar.

Global AIS

Het Iridium-NEXT netwerk wordt via een aparte provider tevens gebruikt met het AIS (Automatic Identification System) systeem om wereldwijd bijvoorbeeld schepen te ‘tracken’.

“FROM NOW TO IRIDIUM NEXT”